Rob van de Wouw presenteert nieuwe cd NEON in ´t Paard

Rob van de Wouw @ 't Paard by www.ideb.nl Op zaterdag 30 maart was de kleine zaal van 't Paard de plek waar Rob van de Wouw een aantal nieuwe nummers van zijn nieuwe cd NEON liet horen en zien. (3155 views op www.denhaagdirect.nl) Van de Wouw, trompettist en één van de leidende muzikanten in de Nederlandse electro-jazz scene, brengt met Neon een combinatie van muziek en beeld.

Muzikale verhalen en sprookjes

Om half 9 stipt stappen Rob van de WouwWiboud Burkens (toetsen en dan bedoel ik heel veel toetsen), Ruben van Roon (DJ, drummer en alles met beats) en Manuel Hugas (sublieme bassist) het podium op om met het nummer 'The Haunted Walk' het publiek in te wijden. Na de andere muzikanten voor te stellen gaan ze door met 'Dear Mercedes Mouse' waarover Rob vertelt dat de beats in dit nummer, net als zijn auto, horten en stoten.

De nummers 'No Fly Zone' en 'Mr Oblivious' volgen en van bovenaf zie ik dat iedereen in zijn eigen vibe zit. Met de zoektocht naar een eigen 'stem' met zijn trompet vertelt hij verhalen en sprookjes. Elke vrije, maar zorgvuldig gearrangeerde noot brengt het publiek in een eigen verhaallijn. Deze wordt ook nog eens versterkt door de visuals van Bas Klompmaker en het geluid door Shakil Bholasing.

Dubbing NEON Na 'Mr Oblivious' krijgtRuben van Roon het podium. Met zijn electro-dubstep-funky-grooves en samples horen we ineens iets totaal anders, maar toch ook wel hetzelfde. Ruben gaat los met zijn computer en een soort van remote waarmee hij allemaal verschillende soorten geluiden laat horen. Rob van de Wouw @ 't Paard by www.ideb.nl Het publiek reageert met wat dansbewegingen en de zittende fans bewegen hun hoofd op de beats. Neon klinkt ... Ruben gaat tijdens de laatste beats achter zijn drums zitten en de intro van 'Neon' wordt gespeeld. Rob vertelt vol enthousiasme hoe de cd tot stand is gekomen door de samenwerking met Ruben van Roon en Wiboud Burkens en bedankt bassist Manuel Hugas voor hetmeespelen. Na 'Neon' klinken 'Whats love', 'Rollercoaster Fairytale' (die ook echt hetzelfde gevoel meegeeft) en 'Cover Story' door de kleine zaal van 't Paard.  De hoofden en bovenlichamen van de aanwezigen komen helemaal in the flow. De projectie en lichtshow zorgen ervoor dat de intense muziek nog heftiger binnenkomt. Na 'Cover Story' zegt Rob: 'Het volgende nummer dat we gaan spelen vinden we zelf erg mooi... vandaar de titel 'Mooi Toch'. En dat is het nummer (net als alle andere) zeker. Rob van de Wouw & Marcel Veenendaal @ 't Paard by www.ideb.nlSterrekind Rob introduceert het nummer Starchild en verwelkomt zanger Marcel Veenendaal (Di-Rect), schrijver van de tekst van het nummer, op het podium. Met z'n vieren zorgen ze voor een nog intenser feest. De nummers van Rob hebben geen toevoeging nodig, maar de toevoeging van de tekst en de stem van Marcel (met zoals Marcel bekend staat allemaal verschillende stemeffecten) is dit een waardige afsluiting van de avond. NEON heeft goed kleur gegeven aan 't Paard! Als er maar een kans is dat ik weer kan gaan genieten, ben ik er zeker bij! Fotografie: Iwan de Brabander (voor meer foto's) Tekst: Iwan de Brabander